Woonadvies.

Een rondleiding op Interieur 2012

De iWonen-redactrices trokken op maandag 22 oktober naar Interieur 2012 liepen de hallen van Kortrijk Xpo ondersteboven. Laat dit duidelijk zijn: de 23ste editie van Interieur stelt niet teleur, integendeel. De 300 exposanten uit alle hoeken van de wereld, belangrijke designers die aanwezig waren, de interactie en de vele verrassingen weten menig designliefhebber te bekoren! Een blik op de Biënnale Interieur 2012…

Een belevenis voor de zintuigen

Interieur 2012 werd tot in de kleinste details uitgewerkt, zodat een bezoek aan de beurs ook een volwaardige zintuiglijke belevenis wordt. We stappen nog maar net binnen in Kortrijk Xpo of we worden al ontvangen door hostessen in opvallende futuristische pakjes. Zij geven het startschot voor een fascinerende wandeling, waarbij onze eigen zintuigen als gids fungeren. Op Interieur 2012 treed je namelijk binnen in een web van inspirerende kleuren, licht en vormen.

De nostalgie naar de design vormgeving van weleer staat in schril contrast met de aantrekking tot nieuwe technologie en futuristische vormen, een spanning waarop de design beurs perfect weet in te spelen. De rue Déjà-vue laat heden en verleden dialogeren door design objecten van gisteren en vandaag naast elkaar te plaatsen.

Op Interieur 2012 ontmoeten we ook gerenommeerde designers zoals Alain Gilles, die werd verkozen tot designer van het jaar 2012. Wij zijn verheugd wanneer de befaamde designer ook nog eens bereid is om zijn passie voor design met ons te delen tijdens een boeiend interview. Het avontuur gaat door, zelfs tot in de pop-up bars of bistro’s van de design beurs. Hier kunnen we indrukken uitwisselen met andere design lovers terwijl we van een glaasje of enkele oesters genieten.

Kortrijk, design stad

Wanneer we Kortrijk Xpo buiten komen is het nog niet gedaan! Een Audi met chauffeur rijdt ons naar het Buda Eiland in het centrum van Kortrijk, waar we de Buda toren en galerij verkennen. Interieur wil komaf maken met het concept van de traditionele beurs en ontvangt de bezoeker in een open ruimte, waarin er vooral veel plaats is voor innovatieve ideeën en verfrissende interieur- en design inspiratie. De beurs gaat daarmee veel verder dan de grenzen van de immense hallen van Kortrijk Xpo en verspreidt zich tot in de straten van Kortrijk. De beurs evolueert hier naar een museum-laboratorium en versmelt met de stad. Een nieuwe blik op design!

 

 

23/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De VUB opent Elix: nieuwe studentenkoten in Elsene
Volgende artikel
Objekten: 100% Belgisch design op Interieur 2012