Actua

Een huis bouwen met 3D-printing? Het kan!

Dankzij 3D-printing is een Chinees bedrijf erin geslaagd om per dag 10 huizen te bouwen. In vergelijking met traditioneel bouwen, is het een goedkopere, snellere en veiligere bouwmethode. Hoe zijn de Chinezen te werk gegaan? Wij vertellen u er alles over!

Milieuvriendelijke bouwmethode

WinSun Decoration Design Engineering (uit Suzhou) is de naam van het Chinese bedrijf dat voor dit huzarenstukje verantwoordelijk is. Ze maken, of beter gezegd, printen de huizen uit gerecycleerd bouwafval. De 3D-printer is maar liefst 150 meter lang, 10 meter breed en 7 meter hoog.
Alleen de muren worden geprint. Het dak wordt daarna nog toegevoegd.

Huis bouwen met 3D printing: eenvoudig en snel

Voorlopig is de 3D-printer in staat om kleine woonunits te produceren. Het gaat om eenvoudige woningen met alleen een gelijkvloerse verdieping. Voor grotere woningen kunnen de verschillende delen aan elkaar gekoppeld worden.

WinSun Decoration Design Engineering gebruikt sneldrogende cement om vaart te zetten achter het bouwproces van de 3D-printwoningen. De bouwvakkers hebben niet alleen minder werk, ze worden ook niet blootgesteld aan gevaarlijke werkomstandigheden en materialen.

Interessante en jonge bouwmethode

Dit is niet de eerste keer dat 3D-printing in de bouwsector wordt gebruikt. Eerder ontwikkelden onderzoekers van de University of Southern California al een 3D-printer die in staat is om woningen te bouwen. Iedereen is het erover eens dat deze bouwmethode heel interessant is, ook al staat ze nog in de kinderschoenen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

06/05/2014

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
3 Moderne Moederdag DIY’s om je mama mee te verwennen
Volgende artikel
De coolste gadgets voor mannen in 2014