Actua

Een boerderij kopen: overzicht van de markt

De vastgoedmarkt van de boerderijen doet het goed en spreekt vele mensen tot de verbeelding. Dit type woning heeft een bijzondere uitstraling en is populair bij mensen die houden van authenticiteit. Een boerderij kopen is hen dan ook op het lijf geschreven.

Een boerderij kopen: genieten van het platteland

Heel wat gezinnen trekken naar het platteland en profiteren er volop van de voordelen: meer ruimte, minder stress, woningen die toegankelijk zijn, een aangename omgeving,… Een boerderij kopen wordt al een tijdje niet meer als ouderwets beschouwd en meer en meer mensen trekken richting platteland in bijna alle regio’s van ons land.

In de categorie ‘woningen op het platteland’ scoren boerderijen er goed. Het profiel van de kandidaat-kopers is vrij klassiek. Over het algemeen zijn boerderijen in trek bij mensen die op zoek zijn naar het groen, ruimte en rust. Zowel woningen die al gerenoveerd zijn als huizen die nog opgeknapt moeten worden, zijn populair.

Een boerderij kopen: de marktsituatie

Boerderijen nemen een vrij aanzienlijk deel van de Belgische vastgoedsector in beslag. Ons land vloeit dan ook over van landelijke dorpen, weidse landschappen en mooie dorpjes. Verder zit ook de markt van de boerderijen in een positieve spiraal. En als het aanbod groot is, is de vraag dat evenzeer.

Er zijn heel wat Belgen geïnteresseerd in vastgoed op het platteland en ook de verkopers oriënteren zich almaar meer in die richting. Verschillende generaties nemen vraag en aanbod voor hun rekening. Kandidaat-kopers zijn meestal rond de veertig, terwijl de verkopers meestal mensen op leeftijd zijn die in de stad willen wonen en zich dan niet meer moeten bezighouden met het onderhoud van hun huis.

Een boerderij kopen: de marktprijzen

De prijs van een boerderij gaat van 300.000 tot zelfs 2 miljoen euro. De meeste kan je verkrijgen voor een bedrag tussen 300.000 en 500.000 euro. Als je een boerderij vindt voor 150.000 à 180.000 euro moet je rekenen op ongeveer 150.000 euro bijkomende renovatiekosten.

Wil je een boerderij kopen? Dan kan je best terecht op immobiliën websites.

29/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Fiscale maatregelen Di Rupo zetten kwaad bloed
Volgende artikel
Verzekering wonen: waarborg rechtstreekse verliezen