Actua

Een appartement kopen onder 150.000 euro

Belgische kandidaat-kopers zoeken vandaag vooral betaalbare, kleinere en energiezuinige panden, dat komt door de economische crisis en omdat hypothecaire leningen moeilijker te krijgen zijn. De Belg wil bovendien dichterbij het werk, openbaar vervoer, winkels en invalswegen wonen. Het zal dus ook niet verbazen dat appartementen in het stadscentrum enorm gegeerd zijn. Wil je een appartement kopen voor minder dan 150.000 euro? Volg de gids!

Het succes van appartementen < 150.000 €

Kleine appartementen verkopen als zoete broodjes. Vooral in het centrum van grootsteden als Brussel, Gent en Antwerpen. Je moet soms al goed zoeken om ze te vinden, want omdat ze goedkoper zijn, kennen appartementen onder 150.000 euro een groot succes bij de Belgische kandidaat-koper, overal in het land.

Een appartement kopen voor een lage prijs? Ja, maar waar?

Je hebt een budget voor ogen, jouw leningcapaciteit uitgerekend en je hebt de juiste formule gevonden om een goedkoop appartement te financieren? Dan moet je nu op zoek gaan! Vandaag wordt het steeds moeilijker om een appartement onder 150.000 euro te vinden in de grote steden, maar alles hangt natuurlijk af van de buurt waarin je zoekt. Ook als je een instapklaar appartement wil, zal je harder moeten zoeken.

Door via de juiste kanalen te zoeken, heb je alle kansen aan jouw kant om een kwalitatief, maar betaalbaar pand te vinden. Internet, kranten, immozoekertjes, persoonlijke contacten… er bestaan heel wat mogelijkheden! Bewandel dus alle mogelijke pistes, zo vind je zeker wat je zoekt!

4 panden in de schijnwerpers

Wij zochten alvast naar panden onder de 150.000 euro. Hier zijn enkele voorbeelden:

In hartje Antwerpen, op een boogscheut van het stadscentrum, het Stadspark, het centraal station, winkels en scholen, bevindt zich dit charmante dakappartement van 70 vierkante meter, gelegen op de achtste verdieping. De grote ramen bieden een schitterend zicht op de stad. De oude parketvloer geeft de ruimtes extra cachet! 129.000 euro.

Zoek je een klein appartementje in een authentiek gebouw? Dan is dit misschien in Antwerpen-Noord iets voor jou! Het appartementje ligt vlakbij “Den Dam”, Park Spoor Noord en ’t Eilandje. Het appartement heeft houten vloeren en hoge plafonds. Het pand is in goede staat, maar kan wel een flinke opfrisbeurt gebruiken. 85.000 euro.

In Zellik bij Brussel staat dit appartement van 65 vierkante meter op de 5de verdieping te koop. Instapklaar en met een mooi panorama over de stad. 119.000 euro

In Lier is een 2-slaapkamer-appartement te koop. De troeven van dit pand? Houten vloeren, grote ramen, open haard, terras, twee slaapkamers en een ligging vlakbij het centrum van de stad. 139.500 euro.

 

21/06/2013

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Une déco été 2013 : faites entrer le soleil chez vous !
Volgende artikel
Avec la crise financière, l’habitat partagé prend du terrain