Actua

Durbuy: ontdek de kleinste stad van België

Durbuy is een prachtige stad in het hart van de Ardennen en heeft heel wat te bieden. Ze wordt beschouwd als de kleinste stad van België en zelfs van de wereld. Durbuy trekt heel het jaar vele bezoekers aan. Maar niet alleen toeristen vinden hun weg er naartoe, het is er ook aangenaam wonen.

Durbuy: een charmante stad bij uitstek

Durbuy is een van de meest toeristische bestemmingen in België en is in het hart van de Ardennen gevestigd. Deze pittoreske stad is vooral populair omwille van zijn bosachtig landschap, zijn patrimonium, gastronomie, groene omgeving en recreatiemogelijkheden. Durbuy staat gelijk met puur geluk en je kan er heerlijk genieten ver weg van de dagdagelijkse beslommeringen.

Durbuy is overal gekend als de kleinste stad van België en gebruikt die titel ook om bezoekers aan te trekken. Het is een kleine stad, maar daarom niet minder interessant. Durbuy is verre van een klassiek dorp in de Ardennen waarbij je kilometers moet rijden naar de dichtsbijzijnde winkel om boodschappen te doen. Je vindt er alle faciliteiten van een moderne stad: winkels, cafés en restaurants,… je vindt het allemaal in Durbuy.

Wonen in de kleinste stad van België

Behalve de natuur en de rust heeft Durbuy nog andere troeven in petto. De vele faciliteiten en de charme van de kleinste stad van België geven velen onder ons zin om er langer  dan gepland te verblijven of zelfs te gaan wonen. Dat doet zich ook gevoelen op de vastgoedmarkt. Woningen in Durbuy zijn een interessante investering op lange termijn.

Wonen in Durbuy, dat is wonen in een stad met karakter. De typische huizen van de stad zijn gebouwd met de natuurstenen van de streek, wat Durbuy een unieke uitstraling geeft. De meerderheid van het stadspatrimonium is overigens beschermd erfgoed. En dat zorgt ervoor dat deze adembenemende setting bewaard blijft.

Vastgoed in Durbuy en omstreken

Wil je investeren in Durbuy? Je mag er zeker van zijn: alle soorten woningen zijn verkrijgbaar en je vindt er zeker je gading. Er is voor elk wat wils en als je budget beperkt is dan zijn de kleine, charmante woningen je op het lijf geschreven.

Als de populariteit van het centrum van Durbuy je wat afschrikt, dan kan je perfect je heil zoeken buiten de stad. De bosachtige omgeving van Durbuy beschikt over heel wat plekken met een schitterend zicht op de stad en zijn omgeving. Er zijn bovendien veel mensen die ervoor kiezen om in de kleine dorpjes in de buurt van Durbuy te gaan wonen. Het is er rustiger en je kan er volop van de natuur genieten.

22/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
10 tips voor een vlotte omgang met gas in flessen
Volgende artikel
Een woning met rechtsbijstandverzekering