Woonadvies.

Domotica als nooit tevoren, dankzij IFTTT

De nieuwe revolutie in smart-oplossingen voor je huis heet IFTTT. Voluit ‘If This Then That’. Het principe? Via je smartphone of een ander draadloos apparaat stel je recepten in die het leven in en rond het huis makkelijker maken. Je verlichting of verwarming vanop afstand regelen? De nieuwe domotica met IFTTT-technologie doet het allemaal voor jou.

Als dit, dan dat

De IFTTT-technologie is het laatste nieuwe troetelkind van internet-aficionado’s. Het loopt storm voor deze app, die je toelaat om recepten op maat in te stellen. Het concept gaat als volgt:

  • This = de trigger, bijvoorbeeld: de temperatuur in de kinderkamer stijgt boven de 23 °C.
  • That = de actie daaraan gekoppeld, bijvoorbeeld: mijn smartphone bezorgt me een melding.

Je kunt de IFTTT-app ook inschakelen op je socialmedia-accounts: “Als dit gebeurt op Twitter, dan gebeurt dat op Facebook.” Met deze technologie zijn de mogelijkheden eindeloos én uitermate gepersonaliseerd. Je stelt zelf de recepten in en past de triggers en acties helemaal aan jouw specifieke behoeften aan. De lichten uitschakelen wanneer je van huis bent? Of de verwarming lager zetten wanneer de buitentemperatuur onder de 5 °C daalt? Met jouw gepersonaliseerde IFTTT-recept is het zo gefikst.

De nieuwe domotica: slim en persoonlijk

Philips sprong als een van de eersten op de IFTTT-technologie en schakelde ze in voor verlichting. Met de verlichting van Hue stel je via je smartphone of tablet lichtrecepten op maat in. Zo doe je de woonkamer overdag baden in helder wit licht om bij te werken, en geniet je ’s avonds van een romantisch diner bij warmgeel, gloedvol licht in diezelfde woonkamer. Allemaal met één simpele swipe over je scherm.

Efficiënt energieverbruik dankzij IFTTT

Ook om je energieverbruik te monitoren, is IFTTT de aangewezen partner. Het Nederlandse bedrijf Honeywell ontwikkelde een Total Connect-account waarmee je de temperatuur in huis vanop afstand kunt regelen. Vanuit één account bepaal je de temperatuur van meerdere thermostaten. Zo kun je elke kamer afzonderlijk instellen en verspil je een pak minder verwarmingsenergie. Vriendelijker voor het milieu én voor je portemonnee!

12/02/2015

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
L’électroménager vintage à la conquête du monde
Volgende artikel
8 accessoires de cuisine design pour une pièce pleine d’aventures !