Woonadvies.

Dit weekend in Antwerpen: De Invasie van Antwerpen

Dit weekend kan je in Antwerpen terecht voor ‘De Invasie van Antwerpen‘. De Invasie is een platform dat jonge creatievelingen en ontwerpers ondersteunt en in de schijnwerpers plaatst. Regelmatig laten ze hun ‘strijders”, zoals ze hun ontwerpers noemen, een stad bezetten met interieur, mode en kunst. Eerder waren Brugge, Kortrijk, Leuven en Gent al aan de beurt. Dit weekend is Antwerpen dus aan de beurt, meteen de grootste stad waar de Invasie ooit neerstreek. Je ontdekt er de pareltjes uit het Belgische en Nederlandse design, en het is dus zeker een bezoekje waard.

De Invasie

De Invasie is een platform dat jonge, Belgische en Nederlandse ontwerpers ondersteunt. Concreet doen ze dat door evenementen op te zetten, door collectieve campagnes te lanceren, en door een link te zijn tussen ontwerpers en de bedrijfswereld. De ontwerpers van De Invasie bestaan uit een bonte verzameling van creatievelingen, die gespecialiseerd zijn in interieur, mode, accessoires, juwelen, enz. De jury die waakt over de kwaliteit, koos voor de editie in Antwerpen een zeventigtal ontwerpers uit meer dan 250 geïnteresseerden.

Interieur pareltjes in Antwerpen

Dit weekend kan je in Antwerpen dus terecht om de pareltjes van Belgische en Nederlandse interieur designers te ontdekken. Ze stellen er een prachtige verzameling van design meubelen en design decoratie voor. Denk daarbij vooral aan kasten, stoelen, tafels en decoratie.

Enkele leuke extra’s

Het evenement biedt ook enkele leuke extra’s. Naast interieur vind je er ook heel wat ander werk van jonge ontwerpers, je vindt er onder andere ook mode, juwelen, fotografie, kunst, enz. Daarnaast kan je deelnemen aan een heus stadsparcours dat je langs de etalages van de jonge ontwerpers in kwestie leidt, en kan je terecht in de Espresso bar om even tot rust te komen. Ook een internationale magazine winkel, een fototentoonstelling en een gezellige ‘plof lounge’ doen hun intreden op het evenement.

Praktische informatie

De Invasie van Antwerpen vind dit weekend plaats, op zaterdag 23 maart (11.00u – 19.00u) en op zondag 24 maart (11.00u – 18.00u). Het evenement vindt plaats in het voormalig Etnografisch Museum, Suikerrui 19. De toegang is gratis. Alle informatie over het evenement vind je op de website van De Invasie van Antwerpen, alle algemene informatie over het platform De Invasie vind je hier.

22/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design objecten in metaal
Volgende artikel
Groen in de stad: raamluiken beplanten