Woonadvies.

Design woningen & locaties in de kijker – The Hemloft

Vanaf heden beginnen we met een reeks over speciale woningen en design woningen. In deze reeks zullen we wekelijks een woning of accommodatie uitlichten die opvalt omwille van duurzaamheid, energiezuinig wonen, hoogstaande architectuur, uitzonderlijk design, enzovoort!

The Hemloft is een speciale en duurzame woning. Het is een boomhut op Whistler’s Mountain in Canada die Joel Allan bouwde tussen eind 2008 en midden 2011.

The Hemloft – een bewoonbare boomhut

“Een boomhut?” horen we je nu denken. The Hemloft is echter geen gewone boomhut. De boomhut is wel degelijk bewoonbaar: eigenaar Joel Allan woonde er tijdens de zomer van 2011 een week lang met zijn vriendin om van de drukte van het hedendaagse leven te ontsnappen.

In de boomhut zijn geen voorzieningen aanwezig: geen elektriciteit en geen stromend water. Gelukkig zijn er talloze meertjes en watervallen in de buurt waar de bewoners zich kunnen wassen. Voor licht en het koken vertrouwden ze op gaslampen en gasvuren. Een dagelijks tripje naar de dichts bijzijnde stad hield de bewoner op de hoogte van het laatste nieuws en stelde hem in staat inkopen te doen.

The Hemloft, gebouwd met duurzame materialen

The Hemloft is volledig uit duurzame materialen gebouwd, namelijk veel hout! Het is dus een heel duurzame woning. Joel Allan begon aan dit project omdat hij zijn talent als houtbewerker op de proef wilde stellen. Onbewust (of toch bewust) heeft hij zo een duurzame woning ontwikkeld.

Misschien toch even bij vertellen dat dit geen permanente woning is en dat de boomhut ondertussen ook bedreigd wordt door de overheid aangezien ze op grond van de overheid staat en illegaal gebouwd is.

Toch vinden we het een enorm leuk idee om zo’n ‘secret getaway’ te hebben die tevens zeer duurzaam en energiezuinig is! Wat denken jullie? Zouden jullie zo’n boomhut bouwen?

Meer informatie vind je op de site van The Hemloft.

 

09/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bezoek de Cabanon van Le Corbusier in Parijs
Volgende artikel
Badkamer inrichting: badkamer restylen voor weinig geld!