Woonadvies.

De binnendeur heruitgevonden door Nendo

Nendo is een Japanse designstudio die niet verlegen zit om een stuntje hier en daar. Ze experimenteren graag met nieuwe concepten en ideeën en daar vloeit de collectie ‘Seven Doors’ uit voort. We waarschuwen je wel dat iedere deur er verschrikkelijk saai zal uitzien nadat je deze pareltjes bewonderd hebt!

7 designs die jouw deuren belachelijk maken

De collectie viert de 70ste verjaardag van Abe Kyogo, een gerenommeerd merk van houten deuren. Om hun vakmanschap te eren, ontwikkelde Nendo 7 verschillende deuren. Iedere deur heeft zijn eigen concept en zet ons aan om na te denken over de mogelijke functies van een deur.

Wall

De naam verklapt het al. Deze deur wordt door Nendo gezien als een verlenging van de muur. De deur kreeg frames en een legplank aangemeten. Hoewel de frames en legplanken doorlopen naast de frame van de deur, kan je de deur nog steeds openen en sluiten. Design op z’n best!

Hang

Aan deze deur kan je alles hangen. Alles wat magnetisch is dan toch want deze deur werd voorzien van een magnetische laag. Handig in de berging om bewaardozen en je vuilblik aan te hangen maar ook in de woonkamer of slaapkamer voor een bloempotje of een (metalen) frame. Ook in de kinderkamer zal deze deur veel succes oogsten!

Baby

Deze lieflijke deur komt van de gedachte dat ook onze baby’s en kinderen hun eigen deur verdienen.

Kumiko

De naam van deze deur werd ontleend aan de Japanse techniek waarbij houten stukjes in elkaar gezet worden zonder nagels of lijm. Met de houten stukjes wordt een rasterwerk gevormd dat van een open structuur geleidelijk overvloeit in een traditionele deur. Uniek, origineel en ongetwijfeld de eyecatcher van iedere ruimte! De toch moet je er dan maar bij nemen…

Lamp

Opnieuw een zelfverklarende naam: dit ontwerp combineert een deur met een lamp. Om de lamp te laten branden, werd dezelfde techniek toegepast als bij elektronische sloten.

Slide

Slide lijkt een beetje op een schuifpuzzel. De bovenhelft van de deur werd onderverdeeld in 3 stukken die elk afzonderlijk opengeschoven kunnen worden. Zo kan je checken wie er voor de deur staat of kan je wat frisse lucht binnenlaten.

Corner

Eindelijk de eerste deur die in een hoek geplaatst kan worden. Onverwacht voordeel: mensen met een rolstoel krijgen veel meer ruimte dankzij dit ontwerp.

Deuren van de toekomst?

Iedere deur die je voortaan ziet, zal volledig verbleken naast de deuren uit de Seven Doors-collectie. Jammer genoeg kan je de Nendo deuren (nog) niet in huis halen. Nendo zelf zegt dat ze de deuren niet gaan produceren maar de designers van Abe Kogyo hebben al laten weten dat ze geïnspireerd werden door de ontwerpen. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!

Als je kon kiezen, welke deur(en) zou jij dan in je interieur willen zien?

 

29/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Klassiek, modern of pastorij? In 5 stappen naar de perfecte bouwstijl
Volgende artikel
De voordelen van een make-up spiegel in de badkamer