Actua

De woning van Mark Zuckerberg: Zuckermansion of bescheiden stulpje?

Facebookoprichter Mark Zuckerberg behoort met zijn 30 jaar tot de jonge garde van multimiljardairs. Benieuwd of de multimiljardair in een echte “Zuckermansion” of een bescheiden woning woont? Neem samen met ons een kijkje in ‘s mans woning.

Binnenkijken bij Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg is sinds jonge leeftijd miljardair, toch kocht hij pas in 2011 zijn eerste woning – een vrijstaand huis in Palo Alto, Sillicon Valley, Californië. Palo Alto staat bekend als een van de duurste buurten om te wonen in de VS. Het is een bruisend centrum voor hightech bedrijven. Hewlett-Packard, Tesla Motors, Skype, Google en natuurlijk Facebook zijn er gevestigd. Andere (tech)celebs die ook woonachtig zijn (of waren) in deze wijk: voormalig Apple CEO Steve Jobs, huidig Apple CEO Tim Cook, William Hewlett, Google founders Larry Page en Sergey Brin, … .

De woning heeft een aankoopwaarde van 7 miljoen dollar (of 6.02 miljoen euro) en een totale oppervlakte van 465 m², 5 slaapkamers, 5 badkamers en een zwembad. Naar Hollywood-standaarden is dit een zeer bescheiden woning, aangezien de sterren van Beverly Hills gemakkelijk 10 miljoen uitgeven voor hun ‘stulpje’.

Zuckerberg wou meer privacy

In 2013 heeft Zuckerberg de 4 omliggende panden ook aangeschaft. De reden? Er gingen enkele geruchten de ronde dat een projectontwikkelaar van zin was het huis naast Zuckerberg te kopen om het vervolgens te verkopen als “woning naast Mark Zuckerberg”.

Zuckerberg was de man te slim af en kocht prompt alle 4 de omliggende woningen op voor een prijs sterk boven hun marktwaarde. De huizen verhuurt hij nu gewoon terug aan de oorspronkelijke eigenaars. De Facebook-ceo hecht in zijn persoonlijke omgeving blijkbaar meer belang aan privacy dan op zijn sociale netwerk.

15/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vloerverwarming of radiatoren, wat is de beste keuze?
Volgende artikel
Een kleine badkamer, groots badplezier!