Woonadvies.

De nieuwe schuiframen: vouwramen

De tendens om zoveel mogelijk licht binnen te trekken in de woning is niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurvormgeving. Grote glaspartijen, grote ramen, schuiframen: er zijn mogelijkheden te over om dat doel te realiseren. Nu zijn er ook plooiramen, vouwramenvouwdeuren of vouwwanden.

Wat zijn vouwramen?

Steeds vaker zien we dat architecten een zware poutrel over de hele breedte van de muur plaatsen met daaronder een glazen vouwwand. Het grote voordeel van zo’n vouwwand glas is dat je je hele gevel kan opzij schuiven, tot zeven meter toe. Plooiramen kunnen helemaal onopvallend weggeschoven worden. De glaselementen vouwen naar links, rechts of beide kanten.

Nieuwe interieurtrend: vouwramen buiten

Terwijl vouwwanden vroeger reeds vaak werden geplaatst aan horecaterrassen, zien we ze nu ook steeds meer in privé woningen opduiken. Deze nieuwe ramen geven namelijk ook extra ruimtelijkheid en een groter binnenbuiten gevoel particuliere woningen of appartementen. De vouwdeuren zijn bijvoorbeeld ideaal aan een balkon, een terras of als zwembadbeglazing. In alle gevallen zorgen ze ervoor dat je in de zomer helemaal buiten kan zitten en geven ze een opvallende nieuwe dimensie aan jouw woning.

Ramen kiezen: de materialen

Onder de vouwwanden bestaan verschillende soorten ramen. Ze zijn leverbaar als houten ramen, aluminium ramen of stalen ramen. Staal is duurder, maar maakt ook grotere glaspartijen mogelijk met smalle profielen, zodat je maximaal kan spelen met lichtinval.

Zelf ook interesse gekregen in een vouwraam? Terecht! Schakel zeker een professional in die jou optimaal kan bijstaan, advies kan geven en het raam kan komen plaatsen.

27/01/2012

Vragen en opmerkingen

D
Dennis

Ik zie mezelf wel wonen in één van de voorbeeldfoto’s :)
Knap!

V
Verlinden

Ik ben geïnteresseerd in vouwramen. Graag ontving ik wat meer uitleg over de ramen en respectievelijk ook de prijs. Het gaat over ongeveer 4m lang en 2 m hoog. Da’s bij benadering he.

Dankbare groet,
Annemarie

  IW
  Inspirerend Wonen

  Beste Annemarie,

  Wijn zijn een online woonmagazine en verkopen zelf dus geen ramen. Een producent van vouwramen is Reynaers. Hier kan je zeker een prijsbestek laten opmaken.

  Succes met de zoektocht!

  het iWonen team

JV
Jan van Zandvoort

Geachte heer/mevrouw,
Voor onze veranda willen we een gedeelte kunnen dicht maken bij slecht weer voor de slagregen. liefst vouwramen de afmeting is
335 cm breed 190 cm hoog. en alles naar een kant schuiven.
Wat is er mogelijk?

Met vriendelijke groet
Jan van Zandvoort

  IW
  Inspirerend Wonen

  Beste Jan,

  Vouwramen in die afmetingen die je naar een kant kan schuiven zijn zeker mogelijk, zowel in hout, aluminium als in staal. Je vraagt best een offerte op in een gespecialiseerde firma.

  Succes!
  het iWonen team

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tips inrichting slaapkamer bij slaapproblemen
Volgende artikel
Metrotegels, de populaire badkamertegels