Woonadvies.

De houten deuren van wijk Zurenborg

De voordeur is als het visitekaartje van de woning. Zeker houten deuren stralen veel charme uit. Inspirerend Wonen ging op reportage in de Antwerpse wijk Zurenborg.

Op zoek naar houten deuren in wijk Zurenborg

We zagen het op Bouw & Reno en we zien het in de stad: authentieke materialen zijn een ware interieurtrend. Zo kiezen mensen ook opnieuw massaal voor de charme en degelijkheid van houten voordeuren. Inspirerend Wonen trok naar de Antwerpse wijk Zurenborg, de zwierige en gezellige wijk van ’t Stad, dat kleine dorp vol jonge gezinnen, daar waar iedereen op koersfietsen en bakfietsen rijdt. Maar bovenal: de wijk is een lust voor het oog. In de huizen van deze Belle Époque wijk, die werd opgetrokken aan het einde van de 19de eeuw, zijn art nouveau elementen verwerkt. Sommige straten herbergen statige herenhuizen, terwijl de andere straatjes aan de andere kant van de Draakplaats vol staan met schattige huisjes, die soms wel eens aan de Londense wijk Notting Hill doen denken. Op een koude maar zonnige zondagmiddag gingen we op verkenningstocht door Zurenborg, met een camera in de hand en ons oog gericht op één ding: houten deuren.

Houten voordeuren: de kleuren

Wat viel ons op? Grijze en blauwe tinten en alles wat daartussen ligt – petroleumblauw, marineblauw, hemels blauw, turquoise – blijven trendy kleuren voor de houten voordeur. Daarnaast zien we bij de antieke voordeuren ook heel veel verschillende deuren in groenschakeringen, variërend van mintgroen, vaal grijsgroen, olijfgroen tot dennengroen. Ook zwarte houten deuren en zwart geschilderd buitenschrijnwerk zien we vaak terug, waardoor de herenhuizen een statige uitstraling krijgen. Tot slot zagen we ook heel wat buitendeuren in naturel hout of gezandstraalde oude voordeuren.

 

Geïnteresseerd in de renovatie van oude voordeuren? Inspirerend Wonen sprak met Jef Schrauwen van Atelier Schrauwen uit Loenhout, gespecialiseerd in renovatie van oude houten deuren.

06/02/2012

Vragen en opmerkingen

GL
Greet Lefèvre

Dit bedrijf is één van onze Belgische pareltjes! Prachtig werk!

DM
De Meersman

Leveren mooi werk, jammer dat ze opdringerig zijn in hun keuze.
Je kan maar kiezen uit ééén houtsoort, hetgene dat zij willen

T
Tom

Foto’s 6 (origineelste voordeur) en 17 (mooiste combinatie voordeur + raam) zijn mijn favorieten.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Winterdepressie? Breng lichttherapie in je interieur!
Volgende artikel
De retro keukenrobot