Actua

De eindejaarsfeesten: typisch Belgische gewoontes

De meeste mensen houden ervan om de eindejaarsfeesten thuis te vieren en een maaltijd klaar te maken voor vrienden of familie. Wanneer de Belg thuis een feest houdt, wil hij zijn gasten verwennen. Dat zijn de resultaten van een enquête die ILIV uitvoerde bij 2.000 Belgen.

Eindejaarsfeesten zijn thuisdagen

Of we nu weg zijn van Kerst of dit eindejaarsfeest niet zo bijzonder vinden, we besteden er in ieder geval veel tijd en geld aan. De gemiddelde Belg organiseert maar zelden een feestje of een etentje bij hem thuis (omdat sommigen dit beschouwen als een bron van stress en wanorde), maar veel mensen houden er toch van om af en toe gasten over de vloer te krijgen… en vooral tijdens de feestperiode. De Belg legt zijn gasten graag in de watten en creëert graag gezelligheid aan tafel tijdens de feesten.

De feesttafel van de Belg

Voor velen onder ons behoren de feestdagen tot de leukste momenten van het jaar. Het is de gelegenheid om de familie weer samen te brengen rond een grote tafel en een lekkere maaltijd te delen.

Omdat de Belg zijn gasten wil verwennen, spendeert hij veel tijd aan de feesttafel. Om kerstavond of nieuwjaarsdag in stijl te vieren, hecht te Belg veel belang aan tafeldecoratie.

Kaarsen zijn een bron van warmte en gezelligheid en brengen een echte feeststemming. Bloemen en een mooi servies hebben ook een vast plekje veroverd op een op-en-top Belgische feesttafel. De Belg houdt er wel van om geregeld van accessoires te veranderen, net zoals hij ook van DIY houdt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ethan Allen | 1ste Europees Design Center in Brussel
Volgende artikel
Ideeën voor originele kerstcadeaus