Woonadvies.

De Column van Annelies: badkamer inrichting!

Inspirerend Wonen redactrice Annelies gaat haar eigen huis renoveren. In deze leuke column vertelt ze u de komende weken over haar spannendste verbouwingsavonturen en geeft ze jou tips en tricks voor een vlotte woningrenovatie! Een totaalrenovatie van een oude burgerwoning moet je ook heel wat keuzes maken, zoals voor de badkamer inrichting.

Bouwvergunning op zak!

In volle vaart vooruit! Mijn afspraken met architect Lieve duren tegenwoordig uuu-ren. Waar komen elektriciteitschakelaars en stopcontacten? Breken we de schouwmantels af of niet? Waar plaatsen we de warmwaterboiler? Gaan we de vloeren extra isoleren? En wat met de voorgevel? Kies ik voor een douchekuip of een inloopdouche met doucherooster? … Zoveel vragen en zoveel beslissingen die we moeten nemen! Maar er komt schot in de zaak. Mijn bouwvergunning is goedgekeurd en pronkt aan het raam. Ook het lastenboek werd naar verschillende aannemers verstuurd. Met een beetje geluk kunnen de verbouwingswerken in juni van start gaan. Ik word ongeduldig!

Badkamer inrichting: pistachegroen of frivool blauw?

Het moment is aangebroken om de badkamerinrichting te kiezen. Ik weet meestal perfect wat ik wil en dan kan ik me de inrichting levendig inbeelden. Maar de juiste keuzes maken voor de badkamer inrichting, niet simpel! Met mijn budgetplan in de hand, rijd ik het land af op zoek naar mooie en betaalbare badkamermeubelen, maar de keuze is werkelijk overdonderend! De oplossing? Als je dure en de lelijke badkamermeubelen weglaat, wordt kiezen plots een heel stuk makkelijker.

In de smalle, kleine badkamer zal ik de oorspronkelijke rustieke lavabo recupereren en combineren met een inloopdouche met doucherooster. Die wordt dan betegelt met pistachegroene vierkante cementtegels van Winckelmans, met een speelse retrolook als resultaat. Op de grotere badkamer komt zonder twijfel een ligbad, want de weldaad van een uitgebreid bad wil ik me in mijn nieuwe stek niet ontzeggen! Tijdens mijn bezoek aan de Lambrechts Store heb ik me in enkele ligbaden neergevleid, maar het juiste bad vinden, geen sinecure! Naast het bad zal de ‘Vero’ wastafel van Duravit direct aan de wand bevestigd worden, eenvoudigweg en zonder wastafelmeubel. Maar zou ik dat alles nu met metrotegels of romategels combineren? Zou ik kiezen voor sober en tijdloos wit of durf ik te gaan voor frivool lichtblauw? Combineer ik witte badkamertegels dan met wit gespikkelde cementtegels op de vloer of ga ik toch voor blauw met zwarte of antracieten vloertegels? Help!

Enkele inspiratiebronnen:

 

Leuke ideeën en creatieve oplossingen

Aan creatieve ideeën voor de binnenhuisinrichting geen gebrek! De badkamer op de eerste verdieping wordt klein en smal, met grote schuifdeuren naar de twee aanpalende kamers. Om de ruimte optisch groter te laten lijken, om meer licht binnen te trekken en omdat het gewoon handig is, zullen we aan weerszijden een spiegel op deze deurpanelen plaatsen, net zo groot als de deur zelf. Cool idee, Lieve!

Ook om fietsen op te bergen hebben we een vernuftige oplossing uitgedokterd. De wand onder de trap zullen we vervangen door een houten plooideur, zodat we de ganse opening kunnen benutten om de fiets op de trap te hijsen. Vervolgens zal er de voormalige kolenkelder aan het uiteinde van de trap in een platform veranderen, dat dienst zal doen als fietsenberging! Slim!

Zelfs mijn bed krijgt een speciaal plekje. Omdat het tegen de schouwmantel komt te staan, zullen we deze inwerken in een valse wand. Zo komt er ook ruimte vrij voor nissen en een smalle boekenkast aan de zijkant. Leuk!

06/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De weldaad van een stoomdouche
Volgende artikel
mijnwarmtecomfort.eu – de verwarming kosten vergelijken