Woonadvies.

Column van Annelies: van afbraak woning tot naakte huis

Inspirerend Wonen redactrice Annelies gaat haar eigen huis renoveren. In deze leuke column vertelt ze u de komende weken over haar spannendste verbouwingsavonturen en geeft ze u tips en tricks voor een vlotte woningrenovatie! In haar vorige rubriek vertelde Annelies hoe ze startte met de afbraak woning, die werken zet ze nu ongestoord verder.

Zurgenborg, zaterdagochtend, -14°C. Siberische vrieskoude of niet, onze afbraakwerken zetten we ongestoord verder! Dag drie van de werken en alle valse plafonds sneuvelen onverbiddelijk onder de kracht van de koevoet. Na meer dan vijftig jaar zien de originele sierlijsten van ons huis opnieuw het daglicht. Als bij wonder zijn alle moulures perfect intact gebleven, helaas zijn ze ook barbieroos geschilderd! Blijkt bovendien dat de voormalige bewoners die roze sierlijsten combineerden met pastelblauw behangpapier. En we vallen van de ene verbazing in de andere: vanachter de houten lambriseringen in het salon komt eveneens een dubbele deur te voorschijn, mintgroen geverfd. Help!

Van afbraak woning…

Ook alle tapis plein moet aan onze meedogenloze afbraakzucht geloven. Zo komen de oorspronkelijke plankenvloeren een voor een weer boven water. Enthousiasme alom wanneer blijkt dat er ook een charmante cementvloer met retromotief ligt, heel toevallig op de plek waar onze keuken zal komen! Ons puin stapelen we hoog op in de aanhangwagen en voeren we af naar het containerpark. Nooit gedacht dat ik op een dag zo goed als alle recyclageparken van de stad Antwerpen zou leren kennen… tot het linkse wiel van onze kar het begeeft. Daar staan we dan met een volgeladen aanhangwagen aan de kant van de weg. Een reservewiel? Euhm, daar hadden we niet aan gedacht. Maar man, wat is het koud buiten!

… tot het naakte huis

Nu sta ik hier in de woonkamer. Er valt opeens veel meer licht binnen, het volume van de ruimte is anders, een nieuw huis geeft zich prijs. Ik blijf geboeid toekijken en geniet ervan om samen met mijn familie en vrienden het kot af te breken. Ondertussen heb ik ook een ploeg sterke mannen opgetrommeld om over twee weken de kelder onder handen te nemen… wordt vervolgd!

 

Warme groeten,

Annelies

 

15/02/2012

Vragen en opmerkingen

L
lore

Hei Annelies, ik wil graag die 2 foto’s van de aanhangwagen met afbraakhout gebruiken ter illustratie van een dossier voor school. Zou je mij die willen doorsturen? Dankjewel!groet lore

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieur kleuren kiezen : ga voor contrastmuren !
Volgende artikel
Verlicht uw interieur! An Van Loo over interieurverlichting (I)