Woonadvies.

Column van Annelies: nieuwe keuken & onbevangen geluk

Inspirerend Wonen redactrice Annelies gaat haar eigen huis renoveren. In deze leuke column vertelt ze u de komende weken over haar spannendste verbouwingsavonturen en geeft ze jou tips en tricks voor een vlotte woningrenovatie!

De tijd tikt razendsnel voorbij en in alle drukte van de verbouwingen durf ik al eens te vergeten om een column te schrijven. Maar mijn enthousiasme over de nieuwe keuken dwingt me tot schrijven…

Ongebreidelde passie

Salon op de tweede verdieping met nieuwe parket, een groot vouwraam en een zuidgericht terrasje

Zo’n huis verbouwen kan ongekende vormen van passie in een mens losweken. Bijvoorbeeld wanneer je uren na elkaar het internet afsurft op zoek naar het perfecte keukengreepje. Of wanneer je jezelf erop betrapt dat je altijd en overal naar huizen en interieurs kijkt. Of wanneer je net het ganse weekend in het huis hebt gewerkt, en op zondagavond niet kan wachten tot de wekker weer afgaat… zaterdagochtend om 8 uur. Verlossend bericht aan mijn vrienden: het einde is in zicht.

Wow, heb je die nieuwe keuken gezien?

De werken vliegen vooruit en de afwerkfase is ingegaan. Taken als muren schilderen, verlichtingsarmaturen ophangen en oude ramen afschuren maken deel uit van mijn dagelijkse leefwereld. De nieuwe wc’s zijn in gebruik genomen, ik weet ondertussen hoe heerlijk vertoeven het is op ons zuidgerichte dakterrasje en ken ook de duizelingwekkende prijzen van kwalitatieve muurverf.

Nieuwe kastenwand in de keuken. Het deurtje van de ijskast en de deurgrepen ontbreken nog, net zoals het kookeiland.

Sinds afgelopen weekend is deel 1 van de nieuwe keuken geplaatst. Made by ons Vake, timmerman, 82 jaar en superheld. Nu pronkt er een grote, witte kastenwand met asymmetrische deurtjes, een inbouwoven en een ijskast. Het eikenhouten kookeiland zal mijn keukengeluk komend weekend compleet maken, net zoals de Muuto dots, die zullen dienst doen als kastgrepen. En opeens krijgt de leefruimte iets huislijk…

Walvisklink

Deze walvis zal binnenkort op onze voordeur pronken als deurgreep.

Mijn lief doopte ons huis – gelegen in de Walvisstraat – om tot ’t Spuitgat. Mijn fantasie sloeg op hol: ik droomde van een deurgreep in de vorm van een walvis, met een echt spuitgat waarmee ik wachtende bezoekers stiekem kon natspuiten. “Ga eens kijken bij Novia in Antwerpen”, lachte mijn buurvrouw, “daar hebben ze álles.” Ik waagde mijn kans en voelde me ietwat ongewoon toen ik de verkoopster vroeg om een walvisdeurgreep… tot ze eens diep in haar schuif tastte en er een prachtige koperen vis uithaalde. Binnenkort te zien in de Walvisstraat!

 

Warme groet,

Annelies

 

24/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bezoek een heel lichte kijkwoning op 27 & 28 april en 4 & 5 mei 2013
Volgende artikel
Teak tuinmeubelen onderhouden