Woonadvies.

Column van Annelies: het ligbad plaatsen, een nieuw begin?

Inspirerend Wonen redactrice Annelies gaat haar eigen huis renoveren. In deze leuke column vertelt ze jou de komende weken over haar spannendste verbouwingsavonturen en geeft ze tips en tricks voor een vlotte woningrenovatie! Nu Annelies vaststelt dat haar ligbad geïnstalleerd is, is de afwerkingsfase van de woning officieel ingegaan…

Het ligbad plaatsen, begin van alles

Ik stapte mijn toekomstige badkamer binnen en stond plots oog in oog met mijn ligbad. (Kleine kanttekening: een bad nemen is voor mij heilig, de ultieme manier om me ontspannen.) Het ligbad plaatsen is dan ook bijna symbolisch, nu krijgt mijn huis opnieuw vorm. Ook de radiatoren zijn in aantocht, de chape is gelegd en de tegelaar is met zijn voorbereidende werken begonnen. Binnenkort zal niet alleen dat bad ingebed zijn in schattige Winckelmans tegels, ook mijn hal en keukenvloer worden bekleed met prachtige keramische tegels met een toplaag uit carrara marmer!

En zo vlot gaat alles nu ook weer niet. Door het extreem vochtige weer van de afgelopen weken kunnen we momenteel geen houten vloeren of deuren plaatsen. De trap die ons van de tweede naar de derde verdieping zal brengen, staat afgewerkt in het atelier van de schrijnwerker… en zal daar helaas nog een tijdje moeten blijven staan.

Welkom in de wondere wereld van het strekmetaal!

Ondertussen kom ik al eens voor vreemde keuzes te staan. Tot voor kort had ik nog nooit van strekmetaal gehoord, maar nu ik een gepaste vulling moet kiezen voor de balustrade van het terras en de mezzanine, gaat een nieuwe wereld voor me open. Strekstaal met ruitvormige of vierkante openingen, afgeplat of ruw strekmetaal, met kleine of grotere mazen… je houdt het niet voor mogelijk, maar het bestaat! Terwijl mijn 82-jarige grootvader is begonnen met het maken van mijn houten keuken, schilderen wij met man en macht aan de nieuwe dagkanten voor de deuren. En mijn lief – belichaming van de efficiëntie – maakt plannen om een klimmuur te installeren, kwestie van de kortste weg van het salon naar de slaapkamer te banen.

Ongeduldige verhuiskriebels

Verder neemt mijn ongeduld toe, samen met de verhuiskriebels. Om de drie maanden tot dit magische moment te overbruggen, houd ik me voorlopig bezig met het maken van allerhande 3D voorstellingen van het huis, waarin ik naar hartenlust kan inrichten…

 

Warme groeten,

Annelies

 

06/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Domotica: optimaal genieten van je badkamer
Volgende artikel
Wie bepaalt de stijl van je interieur inrichting?