Woonadvies.

D’Haenens Verlichting over zuinige verlichting en meer!

Hoewel het zich wat op de achtergrond bevindt, is verlichting een zeer belangrijk onderdeel van ons interieur. Verlichting bepaalt voor een groot deel mee de sfeer, kan ruimtes optisch vergroten, kan accenten leggen, enzovoort…

Bovendien is er tegenwoordig een zeer groot aanbod aan verlichting. Om ons licht op te steken over de laatste verlichtingtrends gingen we even een praatje slaan op de stand van D’Haenens Verlichting op COCOON 2012.

Zuinige ledverlichting en sfeerverlichting

Als we vragen naar de verlichtingtrends is het eerste waarover gesproken wordt: zuinige verlichting. De energieprijzen zijn de laatste jaren sterk gestegen waardoor mensen steeds meer op zoek gaan naar zuinige alternatieven. Uiteraard komen we dan automatisch terecht bij ledverlichting. Ook op COCOON 2012 was ledverlichting de populairste soort verlichting bij de bezoekers.

Trends en verbeteringen in de ledverlichting zorgen er ook voor dat er steeds betere verlichting op de markt komt: verlichting die meer licht geeft maar ook een aangenamer licht. Volgens D’Haensens Verlichting was ledverlichting initieel louter technisch maar door de uitgebreide mogelijkheden is er nu ook decoratieve verlichting en sfeerverlichting met leds.

Daarnaast zijn er ook innovaties op vlak van halogeenverlichting zoals de IRC-lampen die 30% minder elektriciteit verbruiken. De nadruk ligt dus echt op zuinigere verlichting. Maar naast het zuinige aspect van verlichting is ook het decoratie effect niet onbelangrijk voor de consument. Zo zagen we heel wat knappe design verlichting en sfeerverlichting op de stand van D’Haenens Verlichting maar ook op andere stands.

Tips voor verlichting van D’Haenens Verlichting

Verlichting op zich is niet goedkoop en bovendien verander je de (hoofd)verlichting ook niet elk jaar. Goed advies is dus zeer belangrijk. Wij raden onze klanten steeds aan foto’s van hun inrichting te maken en het plan van de ruimte met alle afmetingen mee te brengen. Op basis daarvan kunnen onze interieurarchitecten hen dan begeleiden bij de verschillende mogelijkheden op vlak van verlichting.

Daarnaast is het ook belangrijk om verlichting te kopen die bij je interieur past. Zo is er verlichting in de landelijke stijl, klassieke verlichting maar ook moderne (design) verlichting. Ga dus goed na welke stijl je in interieur wilt en stem je verlichting daar goed op af.

Ten slotte wordt verlichting ook steeds meer als eyecatcher gebruikt. Grote kroonluchters, knappe design verlichting, … verlichting drukt steeds meer een stempel op ons interieur!

Alle adres- en contactgegevens van D’Haenens Verlichting vind je op hun website.

03/12/2012

Vragen en opmerkingen

HR
his response

Hello, i think that i noticed you visited my website thus
i came to return the favor?.I am attempting to to find things
to enhance my website!I suppose its adequate
to use some of your ideas!!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De voordelen van trouwen met scheiding van goederen
Volgende artikel
Ecologisch beddengoed van Ecosnooze Alpacawol