Woonadvies.

Bouw & Reno beurs 2012

Van 14 tot 22 januari vond in expo Antwerpen de tiende editie van de Bouw & Reno beurs plaats. Inspirerend Wonen trok erop uit om trends te spotten, nuttig advies en bouwtips in te winnen uit en wooninspiratie op te doen.

Inspirerend Wonen redactrices Sarah en Annelies gingen een kijkje nemen in de vier expohallen, ze flaneerden tussen de 240 beursstands en wonnen planadvies in bij specialisten. Wat ons het meest opviel? Twee trends markeerden de bouwbeurs: de grote interesse in hernieuwbare energie toepassingen en de terugkeer naar het authentieke. De komende week zal Inspirerend Wonen u verslag uitbrengen van Bouw & Reno 2012. Waar mag u zich aan verwachten?

Groene energie toepassingen voor uw woning

  • We hielden halt bij de stand van de Bouwunie om planadvies in te winnen bij een specialist van Kamp C. Wij weten alvast waar u rekening mee dient te houden bij het ontwerpen van uw plan, is het nu voor een nieuwbouwwoning of renovatie. Binnenkort weet u het ook!
  • Vervolgens sprongen we even binnen op de stands van onze partners Woningen Blavier en Primagaz en kwamen vanalles te weten over energiezuinige toepassingen van propaangas voor een privéwoning. Deze week leest u ons interview met gasexpert Karel Segers.

Authenticiteit is troef

  • Oude cementtegels zijn aan een ware revival bezig . Wij spraken met Carine van Stibo Construct. Binnenkort leest u op onze site haar tips over het kiezen, leggen en onderhouden van patroontegels.
  • Ook Luc Maebe van Kurkfabriek Van Avermaet vertelde ons alles over de charme van kurkvloeren in uw woning.
  • Houten meubels en interieurelementen met een natuurlijke uitstraling geven een authentieke touch aan uw interieur. We informeerden bij Peter Catoor naar de mogelijkheden voor trappen zandstralen of deuren logen.
  • Maar toch was er één stand die we uitroepen tot meest inspirerende stand van Bouw & Reno 2012: die van atelier Schrauwen uit Loenhout! Jef Schrauwen vertelt honderduit over de ambachtelijke houten voordeuren die zijn vervaardigen.
  • Toen we uitgeput waren van al dat inspiratie opdoen, rondkuieren, praatjes maken en interviews afnemen, zijn we gestrand bij de stand van Home Health Products. Twintig minuten lang kwamen we tot rust op een verkwikkend massagebed. Voor u getest… en we zullen voor u verslag uitbrengen!

 

 

 

 

23/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Jef Schrauwen: ambachtelijke oude voordeuren
Volgende artikel
Propaan in huis: gastank kiezen