Woonadvies.

Binnenkijken in een schitterende kubuswoning

Graux & Baeyens Architecten ontwierpen een opmerkelijke nieuwbouwwoning in Oudenaarde, een woning die door de buurtbewoners meteen als ‘de blokken van Mullem’ wordt bestempeld. Even binnenkijken in deze opmerkelijke design woning

Langwerpige kubuswoning

Het concept achter de woning is klaar en duidelijk: twee lagen bouwvolumes worden als het ware uit elkaar geschoven. Het resultaat is geen banale en doorlopende langwerpige woning, maar een verzameling kubussen. Dat bouwconcept maakt de woning veel interessanter. Elke kubus heeft een andere woonfunctie: ouderlijke slaapkamer met badkamer, kinderslaapkamers, woonruimte, keuken, eetplek.

Eén met het landschap

Beneden bevinden zich de slaapvertrekken, op de eerste verdieping werd plaats gemaakt voor de leefruimtes, die via grote ramen mooi uitkijken op het weidse landschap. Er is ook plaats voor twee dakterrassen.

Harmonie boven alles

Alle muren zijn wit geverfd, wat voor een overweldigend gevoel van rust zorgt. Omdat de architecten ook de binnenhuisinrichting voor hun rekening hebben genomen, is de kubuswoning uitgegroeid tot een harmonisch geheel. Ook het gebruik van Corian keert terug in de ganse woning. In de keuken staat een heel lang kookeiland met een naadloos werkblad uit Corian. Ook de spoelbakken werden uit deze duurzame kunststof vervaardigd. In de badkamer vinden we dan weer een badkamermeubel waarin een ligbad en wastafel verwerkt zijn. De vloeren zijn overal uit gepolijst beton en voor de spatwanden in de keuken en badkamer werd zwart gelakt glas gebruikt. Kortom, dit is een schitterend staaltje architectuur!

 

Foto’s: Graux & Baeyens architecten

Bron: DeStandaard

08/08/2012

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Hotel mama wint aan populariteit
Volgende artikel
Design in de badkamer met een vrijstaand bad