Woonadvies.

BATIBOUW 2013 in teken van duurzame energie

Iedereen beseft elke dag meer en meer dat energiekosten hoog oplopen. Niet alleen omdat de prijzen stijgen maar ook voor het milieu moeten we dringend ingrijpen. Hernieuwbare energie, je kan er niet meer om heen. Ook niet op BATIBOUW 2013…

Bouwen of Renoveren, Batibouw 2013

Dit jaar staat Batibouw in het teken van ‘slim omgaan met warmte en elektriciteit’. Dit kan op twee manieren, zowel bewuster energie consumeren als energiezuinige woningen en energiezuinige technieken. Een voorbeeld van deze energiezuinige technieken is hernieuwbare energie. Hierbij denken we aan een zonneboiler, zonnepanelen en een warmtepomp.

Iedereen die wilt bouwen of gaat renoveren krijgt er mee te maken. Hernieuwbare energie is niet meer weg te denken de dag van vandaag. Vaak wordt hernieuwbare energie gebruikt in combinatie met fossiele brandstof, dat noemt men een hybride-oplossingen. De energiezuinige technieken worden zoveel mogelijk geoptimaliseerd opdat we maximaal gebruik maken van hernieuwbare energie en minimaal gebruik maken van fossiele brandstof.

Hernieuwbare energie hand in hand met passiefbouw

Een optimale isolatie en verluchting van het huis in combinatie met warmte en elektriciteit die voortkomt uit hernieuwbare energie. Door de extreem goede isolatie verlaag je het nodige vermogen van de installatie. Vaak is er in een passiefhuis weinig verwarming nodig, enkel bij extreme temperaturen. De elektriciteit die nodig is voor verlichting wordt beperkt door grote ramen en de juiste richting en inrichting van het huis. Elektriciteit voor elektrische apparaten en de keuken komt in het beste geval van een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen. Maar kan ook van ‘groene energie’ komen. In beide gevallen wordt deze ‘nood’ zo laag mogelijk gehouden.

Batibouw 2013 openingsuren en praktische info

 • Data & openingsuren: Batibouw start op donderdag 21 februari en duurt tot en met zondag 3 maart 2013. De eerste twee dagen zijn de ‘professionele dagen’ en zijn voorbehouden voor professionele bezoekers. Alle andere dagen zijn gericht op particulieren. Batibouw is open van 10u tot 18u30.
 • Waar & hoe bereiken: Batibouw gaat door in Brussels Expo, Belgiëplein 1, 1020 Brussel. Batibouw is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf de Brusselse ring. Maar is ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Tickets: Een dagticket kost €12. De batibouwcatalogus is verkrijgbaar voor €2.5. Als je je ticket online bestelt ontvang je €1 korting!
14/02/2013

Vragen en opmerkingen

VV
Vera Van de Peer

Vinden wij op Batibouw experten die deskundige informatie kunnen verstrekken over het gebruik van betonkernactivering in privéwoningen? Op welke stand kunnen wij dan terecht?
Dank.

  A
  Anke

  Dag Vera,
  Heb je een specifiek bedrijf in gedachten? Via de zoekfunctie http://batibouw.be/nl/plan-uw-bezoek kan je exposanten, merken of producten zoeken. Volgende bedrijven zijn allen actief op vlak van beton, de meesten staan in Paleis 5.
  Roosens Betons S.A.: Stand 5-305, Coeck N.V.: Stand 5-514, Scheys Beton N.V.: Stand 1-217, Alpha Beton SPRL: Stand 5-415, Beton De La Lomme S.A.: Stand 5-203, O Beton: Stand 5-217, Max Pels Beton Nv: Stand 5-108B, Remacle Beton – Olvier Beton: Stand 5-108.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
BATIBOUW 2013 – Wonen in de stad
Volgende artikel
De master bedroom centraal op Batibouw 2013