Woonadvies.

Batibouw 2012: ‘I love water’ en de revolutionaire Geberit WC

Je hebt het waarschijnlijk al opgemerkt in het straatbeeld: over heel België hangen momenteel 850 reclameborden waarop de slogan ‘I love water’ te lezen staat. De ‘love’ is hierin vervangen door een hartvormige vrouwenkont. Het is expliciet, het trekt de aandacht, het kriebelt de nieuwsgierigheid… Wij gingen op Batibouw op zoek naar het product achter deze reclamecampagne en dat hadden we ook snel gevonden: de Geberit WC.

Revolutionaire Geberit WC

De Geberit AquaClean is een Japans toilet. Dat is een toilet waarbij je geen WC papier meer nodig hebt, maar jouw achterwerk door een warme waterstraal wordt gewassen en vervolgens een blazer alles keurig opdroogt. Hoewel dit principe van WC gebruik heel normaal is in grote delen van Azië, is het in Europa nog taboe. De verkoper van de nieuwe Geberit WC licht toe:

“In Japan zijn 70% van de WC’s van dit type. We besloten de AquaClean ook te lanceren in Europa. De campagne is al sinds 2008 een succes in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland. Maar we merken wel dat de WC cultuur in vele Europese landen een taboe is dat moeilijk te benaderen valt. In Duitstalige landen valt dat nog goed mee. Zo loopt de verkoop in Duitsland goed en in Zwitserland zijn reeds 5% van de toiletten AquaCleans. Maar Franstalige landen hebben meer moeite om over de WC cultuur te praten. Ik merk dat ook in België, Vlamingen zijn opener over het onderwerp dan Walen. Wij van Geberit hebben een onderzoek gevoerd rond toilethygiëne. Blijkt dat de Belgen het minst proper zijn bij het WC gebruik in vergelijking met andere Europeanen. Tijd dus om ook de Belgen te overtuigen van de voordelen van het Japans toilet. En dat begint vandaag.”

De toekomst van de WC begint vandaag

Of we het Japans toilet hier ook kunnen uittesten? Neen, dat kunnen we jammer genoeg niet. “Maar het is de toekomst van de WC!”, besluit de Geberit standhouder enthousiast.

 

De Geberit AquaClean is verkrijgbaar in de Lambrechts Store.

01/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Badkamer ontwerpen – 3 Limburgse designers op een rij
Volgende artikel
Geen crisis op Batibouw 2012!