Woonadvies.

Verbluffende penthouse met een onvoorstelbaar uitzicht

Locatie, locatie, locatie! Een standaard zinnetje in de vastgoedsector maar voor deze penthouse klopt het als een bus. De penthouse, die ondergebracht werd in het hoogste punt van de Holmenkollen skischans in Oslo, biedt een werkelijk onvoorstelbaar uitzicht over het Noorse landschap.

Overnachten in een skischans op 120m

Voor echte skifanaten is deze moderne penthouse het ware walhalla. Je overnacht in dezelfde ruimte als waar de atleten zich voorbereiden voor hun sprong en pikt zo dus een beetje van de spanning mee. Dankzij de glazen wanden heb je de klok rond een onovertroffen uitzicht over Oslo en de besneeuwde bergtoppen en met wat geluk kan je ook het Noorderlicht aanschouwen.

In de warm aangeklede ruimte kom je volledig tot rust. Charme en gezelligheid staan centraal en de accessoires en decoratie verwijzen naar de historie van je slaapplek. De skistokken en –latten staan alvast voor je klaar. Krijg je toch koude voeten? Dan verwarmen de ‘schapenvelletjes’ of de vele plaids je voeten wel! Met de verrekijker kan je turen over de eindeloze bossen en tot slot kan je ook aan de slag met breinaalden en enkele bollen wol!

’s Morgens geniet je van een hapje terwijl de zon opkomt achter het gigantische glasraam. En de beste manier om de dag weer af te sluiten, is door op het hoogste dakterras van Oslo – zo’n 120m in de lucht – te genieten van een heerlijk diner. Na het etentje kan je wegdromen bij het prachtige zicht over Oslo en kan je vallende sterren tellen.

Uniek Airbnb design project

Dit uniek plekje kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Airbnb en interieurdesigners Melissa Hegge en Nina Holst. Tot voor kort kon je deelnemen aan een wedstrijd om er als eerste te mogen overnachten. De winnaars zouden weldra hun – tijdelijke – intrek nemen waarna de penthouse beschikbaar zou zijn om te overnachten.

P.S.: volgens de Airbnb listing zou er ook een badkamer aanwezig zijn maar daar vonden we jammer genoeg geen beelden van. Meer informatie vind je op de Airbnb website.

20/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Architect at work: de meest exclusieve beurs
Volgende artikel
Knappe renovatie van een gîte met respect voor de bouwstijl