Woonadvies.

5 tips om je keukeninrichting nóg praktischer te maken

Hou jij ook zo van een opgeruimde keuken? Of heb je een kleine keuken en daardoor te weinig opbergruimte? Met deze 5 tips om je keukeninrichting te optimaliseren vind je voortaan al je keukenmateriaal netjes gerangschikt terug, en leer je hoe je een minimum aan ruimte maximaal benut!

Maak een nieuwe start met je keukeninrichting

Voor je aan de herschikking van je keukenkasten, lades en opbergruimte begint, moet je een grondige opruimsessie houden. Gooi alle producten die hun houdbaarheidsdatum overschreden hebben weg. Dat ene pak quinoa dat je ooit uit nieuwsgierigheid kocht, maar al die tijd onaangeraakt bleef? Of dat blikje fruit op siroop dat eigenlijk vooral een nostalgische aankoop is gebleken? Weg ermee! Maak plaats vrij om dingen op te bergen die je wél dagelijks gebruikt om te koken. Je keuken zal heel wat overzichtelijker worden!

Verplaats en verschuif

Keukenspullen rangschikken is één ding. Die rangschikking aanhouden is nog wat anders. De inhoud van je keukenkasten verandert dagelijks: producten raken op of worden bijgevuld, je koopt nieuwe keukenspullen, of je beslist om je schoonmaakproducten alsnog van de badkamer naar de keuken te verhuizen. Maak het jezelf makkelijk, en zet producten die je vaak nodig hebt op een karretje met wieltjes. Zo heb je ze altijd binnen handbereik, en rol je ze ook makkelijk terug naar hun oorspronkelijke plaats.

Hang het aan de deur

Niet genoeg plaats in de berging? Dan benut je wellicht niet alle mogelijkheden. De binnenkant van de deur wordt bijvoorbeeld vaak over het hoofd gezien, terwijl je daar makkelijk nog een extra rekje kunt ophangen. Ook haakjes en kapstokken kun je aan de deur bevestigen: handig om je keukenschorten en handdoeken op te hangen.

Stapelbare opbergbakken: dé oplossing voor je keukeninrichting

Producten die bij elkaar horen, stop je in een opbergbak. Kies voor bakken die je op elkaar kunt stapelen en label ze zodat je weet welke producten je erin terugvindt: pasta, rijst, conservenblikken, koekjes en snoep, snacks, … Voor verse producten die je dagelijks gebruikt, kies je het best doorzichtige bakken of manden uit. Zo zie je meteen in welke staat je tomaten, appels, uien of lookbollen verkeren en kun je ze op tijd weghalen wanneer ze overrijp zijn.

Uitschuifbare lades

Een andere handige oplossing om de ruimte in je keuken en berging maximaal te benutten, zijn uitschuifbare lades. Je kunt er doorgaans meer producten in kwijt dan in een gewone kast of lade, en dankzij het uitschuifmechanisme blijven ze mooi verborgen achter een kastdeur. Zo ziet je keuken er nooit nog rommelig uit!

03/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een eigen woning bovenaan op verlanglijst jongeren
Volgende artikel
Je woonkamer inrichten met kleur? Ga voor groen!