Actua

2 belangrijke keuzes voor het perfecte, rustgevende badmoment

Het ideale ontspanningsmoment? Een heerlijk bad natuurlijk! Een uurtje voor jezelf, genieten van de warmte en de rust. Om pas écht goed te relaxen, moet je bad natuurlijk comfortabel liggen en helemaal aansluiten bij jouw stijl en wensen. Combineer dat met leuke badkamermeubels en je persoonlijke oase van rust kan niet meer stuk. Hoe je het perfecte bad vindt? Daarvoor maak je twee belangrijke keuzes: het soort bad en het materiaal.

Keuze #1: vrijstaand bad of liever inbouwexemplaar?

De eerste keuze die je moet maken, is of je voor een klassiek inbouwbad gaat of liever voor een vrijstaand bad kiest. In een kleinere badkamer kies je het best voor het inbouwbad. Die staat tegen de muur of in een hoek en wordt afgewerkt met tegels of afdekplaten. Zo is je bad echt één met de rest van de ruimte.

vrijstaand bad
Een vrijstaand bad is meteen erg modern.

Een luxueuzere uitstraling krijg je met een vrijstaand bad. Die staat – what’s in a name – ‘vrij’ in de badkamer en wordt dus niet ingebouwd. Zeker als je kiest voor een vrijstaand bad met pootjes heb je een extra modern exemplaar. Je badkamer moet wel iets groter zijn als je voor zulk bad wilt kiezen. Ga je graag met z’n tweetjes in bad? Dan is een duobad exact wat jij zoekt!

Je relaxmoment helemaal naar the next level tillen? Kies dan voor een Whirlpoolsysteem in je bad: een heerlijke massage voor je spieren en een extra ontspanning voor lichaam en geest. Wij komen dat bad niet meer uit!

bubbelbad
Extra ontspannen? Zorg dan voor een bubbelbad!

Tip: heb je maar een kleine badkamer, maar wil je toch een bad? Kies dan voor een zitbad of een combibad!

Keuze #2: zacht materiaal of liever iets straks?

Weet je wat voor bad je wilt hebben? Dan is het nu tijd om het materiaal te kiezen! Meestal worden baden gemaakt van acryl. Waarom? Het voelt warm aan en is zacht & waterbestendig. Ideaal om heerlijk te ontspannen! Bovendien is acryl makkelijk schoon te maken én een van de goedkoopste opties. Ideaal!

zwart bad in retro badkamer
Eens wat anders dan anders? Zorg dan voor een zwart bad!

Liever een strak materiaal? Dan is Solid Surface wat je zoekt. Die worden het vaakst verkocht in het wit, maar bestaan ook in het zwart. Zeker in combinatie met donkere badkamermeubelen geeft een zwart bad je badkamer meteen een zeer stijlvolle, elegante look. Het nadeel? De prijs van Solid Surface is hoger dan die van acryl.

En jij, voor welk bad heb jij gekozen? Laat het ons weten in de comments!

21/12/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De perfecte home office in vijf handige tips: hallo productiviteit!
Volgende artikel
Je tapijt reinigen: in sneltempo van een vuil vloerkleed af