5 antwoorden

5 vragen aan [Soundtect], akoestische design isolatie

Fairtech Holding, van oorsprong producent van vast tapijt, begeeft zich in de recyclage van materialen en heeft [Soundtect] opgericht. Het nieuwe bedrijf houdt zich bezig met akoestische isolatie. Wat is er zo bijzonder aan? Behalve de recyclage van tapijten, hebben de producten van [Soundtect] ook design elementen in zich.

J-P Hurgon, journalist bij Batimat, heeft 5 vragen gesteld aan Fairtech Holding. Wij willen je ze niet onthouden…

1. Kan u Fairtech Holding in een paar woorden beschrijven?

“We zijn gevestigd in Hong Kong. Sinds 10 jaar maken we vloerbekleding en vast tapijt. Maar in 2010 hebben we [Soundtect] opgericht waarmee we de tapijten recycleren en ze gebruiken als akoestische isolatie.”

2. Wat maakt uw bedrijf bijzonder?

“We vallen op omdat we ons met design bezighouden. Behalve recyclage, stellen we producten voor die innovatie en design in zich dragen.”

3.Waarvoor kan de akoestische isolatie gebruikt worden?

“Onze akoestische vloerbekleding wordt gebruikt door scholen, in kantoren, restaurants, opnamestudio’s en zelfs bij particulieren. Maar onze hoofdactiviteit blijft de herinrichting van bureaus en hotels.”

4. Bent u heel erg bezig met design?

“Inderdaad. We beschikken over een team van designers. Maar tegelijkertijd staan we  open voor alle voorstellen. Wanneer een architect een voorstel heeft, moet de inhoud wel in ons concept passen vooraleer we met de productie starten.”

5. Zijn uw producten gebruiksvriendelijk en voor iedereen geschikt?

“Je kan ze gemakkelijk installeren. Het volstaat om de [Soundtect] panelen gewoon te plaatsen. Iedereen kan het doen. De grootste panelen kosten 65 euro en de middelgrote 45 euro.”

16/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat te doen met lege gasflessen?
Volgende artikel
Burenoverlast: als verhuurder de huurovereenkomst ontbinden?