Binnenkort breekt er opnieuw jong gekwetter in onze tuinen los. Ideaal voor liefhebbers van vogelfotografie. Wil je het ook graag eens proberen? We lijsten enkele tips op.

Enkele tips om vogels te fotograferen

  1. Elk begin is moeilijk. De kunst ligt in het oefenen. Ga om te beginnen eens naar de zoo waar vogels iets tammer zijn. Ook geduld is zeer belangrijk. De perfecte foto laat even op zich wachten.

 

  1. De scherpte van je foto is zeer belangrijk bij vogelfotografie, want voor een geslaagd resultaat moet alles zeer scherp zijn: veertjes, snavel, ogen. Een gouden tip: focus op de ogen.

 

  1. De achtergrond van je foto bepaalt de sfeer van je foto. Details op de achtergrond kunnen interessant zijn, maar ook de focus van de vogel wegnemen. Een onscherpe achtergrond kan dan weer overhellen naar saai. Probeer een goede balans te vinden.

 

  1. Een vogelhut. In vele natuurreservaten heb je vogelhutten. Deze zijn ontzettend handig om vogels van dichterbij te benaderen en te fotograferen.

 

  1. Een fotogenieke voederplaats. Als je een voederplank in je tuin plaatst, hou dan meteen rekening met de zon. ’s Morgens kun je prachtige foto’s maken, en dan is het beter dat het licht achter je ligt. Ook bij valavond kun je profiteren van de mooie lichtinval.