Midden in het groen valt deze designwoning op door haar uniforme, bakstenen gevel – te meer omdat de omgeving vooral moderne woningen telt en dit bakstenen paviljoen met twee verdiepingen er dus werkelijk uitspringt. Even binnenkijken? Dat kan!

Designwoning in de bossen

designwoning

De woning met twee verdiepingen, gelegen te midden van een bebost perceel, werd ontworpen door Tijl Vanmeirhaeghe in samenwerking met Carl Bourgeois voor een gezin met vier kinderen. Ze werd opgenomen in het Architectuurboek Vlaanderen N°11, het tweejaarlijkse rapport van het Vlaams Architectuurinstituut over toparchitectuur bij ons. Naast de rode baksteen, vallen meteen de grote raampartijen beneden op. Het uitzicht op het terras en de tuin garandeert lichtinval en een vervaging van de grens tussen binnen en buiten.

Tegelpatronen van weleer

designwoning

Niet zomaar een tegelvloer, deze combinatie van witte en rode tegels in de leefruimte. De witte designstoelen vormen de perfecte aanvulling, en de houten balken in het plafond zorgen voor een warm evenwicht in de ruimte.

Hout voor een warm gevoel

designwoning

Ook op de overloop domineren de houten plafondbalken. Opnieuw vormen ze een mooi contrast met de witte muren en een gespikkelde, stenen vloer. Beide elementen zouden kil overkomen, mochten ze niet gecounterd worden door het warme hout – dat overigens ook gedeeltelijk in de vloer terugkomt.

Badkamer met Vichy-ruitje

designwoning

Oké, de ruitjes zijn niet blauw of rood zoals de échte klassieke Vichy-ruit, maar je begrijpt ongetwijfeld onze associatie. Deze appelblauwzeegroene ruitjes maken de badkamer tot een frivole eyecatcher.

 

Bron: Vlaams Architectuurinstituut