Knäckebröd, Lego, Tivoli en Carlsberg: ja, Denemarken heeft ons al heel wat moois geboden. Ook op het gebied van interieur en design is het Scandinavische land toonaangevend. Daarbij staan blank hout, pure lijnen en eenvoudige vormen meestal centraal. We nemen je vandaag mee naar een piepklein, maar oh-zo-charmant Deens zomerhuisje dat je helemaal doet wegdromen.

Zomerhuisje van 48 vierkante meter

Nee, het zijn niet enkel kasten van villa’s die imponeren. Ook dit lieftallige zomerhuisje van nauwelijks 48 vierkante meter maakt indruk. Het vakantiehuisje dateert uit de jaren dertig en is gelegen in Brønshøj, in de buitenwijken van Kopenhagen. De eigenaars zijn Kim Lerborg, directeur van een reclamebureau, en Lone Nissen, universiteitsdocente.

Deens zomerhuisje

De witgeschilderde muren en vloeren in licht hout doen meteen erg Scandinavisch aan.  De overvloed aan planten vormt daar een mooi contrast mee en geeft je haast de indruk dat je ergens in het zuiden van Frankrijk bent.  Zo is het hekwerk bijvoorbeeld bijna helemaal bedekt met blauwe regen en wijnranken.

Uitgelezen selectie meubels

Kim en Lone hebben de meubels voor hun zomerhuisje met zorg gekozen. Het gaat om een smaakvolle mix van antieke en nieuwe meubelen die het kleine huisje een open sfeer geven. Voor gasten is er een mezzanine met logeerbed voorzien.

Deens zomerhuisje

Buiten hebben Kim en Lone heel wat plekjes gecreëerd waar het aangenaam toeven en ontspannen is. Behalve de ‘porch’ vooraan het huis is er ook een kleine veranda, ideaal voor een diner met vrienden. Het is dankzij plekjes als deze dat het huisje veel groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Wie de foto’s bekijkt, zal snel begrijpen waarom Kim en Lone zich ijlings naar Brønshøj reppen zodra de zon zich in Denemarken vertoont.

Deens zomerhuisje

Ben je benieuwd naar nog meer charmante en gezellige zomerhuisjes? Bekijk dan deze pareltjes in onder meer Arizona en Maryland.