Privacybeleid

Privacybeleid

Benieuwd naar hoe Inspirerend Wonen vertrouwelijk omspringt met jouw gegevens? Je vindt alle informatie in onderstaand privacybeleid, waar verteld wordt welke stappen wij ondernemen om jouw privacy te beschermen, hoe jij continu inspraak hebt in dit proces en hoe Inspirerend Wonen jou garandeert dat dit beleid wordt nageleefd. Door gebruik te maken van deze website, aanvaard je dat Inspirerend Wonen jouw gegevens verzamelt en gebruikt zoals hieronder beschreven. Gelieve dit privacybeleid samen met onze cookie policy te lezen.

Dit privacybeleid is van toepassing op

  • inspirerend-wonen.be, vertegenwoordigd door Offrea bvba (BE0809.411.946), hierna “Website” of “Inspirerend Wonen” en
  • alle (commerciële) relaties tussen Inspirerend Wonen en zij die deze website bezoeken.

Uitsluitingen

De Website kan mogelijks hyperlinks bevatten naar andere websites. Dit privacybeleid is enkel van toepassing op onze eigen website. In geen geval is Inspirerend Wonen verantwoordelijk voor het privacybeleid van enige derde partij. We raden aan om de desbetreffende websites rechtstreeks te raadplegen i.v.m. hun privacybeleid.

Dit privacybeleid is enkel van toepassing op persoonlijke informatie en niet op publieke informatie. Indien je een comment plaatst bij een artikel is dit, samen met je naam en voornaam, publieke informatie die mag (i) openbaar gemaakt worden, (ii) gedeeld worden en (iii) gekopieerd worden.

Welke gegevens verzamelt Inspirerend Wonen?

Door de website te bezoeken of door te klikken op onze mails, wordt er automatisch anonieme informatie opgeslagen via cookies of vergelijkbare technologieën die Inspirerend Wonen in staat stellen om dit te doen. Inspirerend Wonen houdt bijvoorbeeld bij welke pagina’s je bezoekt (doorklik- en navigatiegegevens), welke webbrowser je gebruikt, via welke kanaal je toegang kreeg tot de website, enz. Aangezien deze gegevens geanonimseerd zijn, is het niet mogelijk jou te identificeren op grond hiervan.

Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, deelneemt aan een wedstrijd of een comment achterlaat bij een artikel, worden er expliciet een aantal gegevens gevraagd, waaronder je naam/voornaam, e-mailadres en website. Achter de schermen, wordt ook je ip-adres opgeslagen. Samen met alle gegevens die Inspirerend Wonen verkrijgt via derden, uit enquêtes, klanttevredenheids- of marktonderzoek, commerciële acties, sociale media of e-mailverkeer worden eveneens bewaard in ons databestand.

Wat doet Inspirerend Wonen met jouw gegevens?

Het verwerken van jouw gegevens laat Inspirerend Wonen toe om de trafiek op de Website in kaart te brengen, alsook om verbeteringen aan te brengen aan onze diensten en Website. Jouw gegevens worden daarnaast ook ingezet om je gepersonaliseerde marketing, reclame en communicatie te sturen. Heb je je expliciete toestemming daarvoor gegeven, sturen we je ook periodiek een nieuwsbrief.

Wie heeft inzage in jouw gegevens?

Jouw gegevens zijn bestemd voor intern gebruik binnen Inspirerend Wonen en alleen toegankelijk voor verantwoordelijke personen die daar in functie van hun taken toegang toe moeten hebben. Deze worden strikt vertrouwelijk verwerkt en niet verkocht of gedeeld aan derde partijen. Dat gebeurt enkel onder volgende strikte voorwaarden:

  • wanneer Inspirerend Wonen hiertoe verplicht is op grond van de wet of in het kader van een gerechtelijke of een toekomstige gerechtelijke procedure en ter vrijwaring en verdediging van onze rechten;
  • wanneer Inspirerend Wonen haar activa wordt overgenomen door een derde partij, in welk geval jouw persoonsgegevens –  dewelke Inspirerend Wonen heeft verzameld – een van de overgedragen activa zal zijn
  • wanneer Inspirerend Wonen voor bepaalde taken of onderzoeken zelf de middelen niet heeft, zoals het versturen van een nieuwsbrief aan meerdere geadresseerden. Indien Inspirerend Wonen beroep doet op een externe verwerker, zal er op toegezien worden dat je gegevens vertrouwelijk worden behandeld en op een veilige manier worden gebruikt. Zo zal deze verwerker je gegevens nooit op eigen initiatief mogen gebruiken voor andere doeleinden dan overeengekomen of waarvoor expliciet toestemming is gegeven.

Jij hebt steeds het recht om…

  • je gegevens in te kijken, aan te passen of te wissen, alsook je te verzetten tegen het verwerken van je persoonsgegevens of deze verwerking te beperken.Dit recht op inzage, verbetering, verwijdering en beperking is kosteloos en kan je uitoefenen door het weigeren van cookies of door je verzoek per e-mail naar  privacy@offrea.bete sturen. Inspirerend Wonen zal er dan alles aan doen om je verzoek zo spoedig mogelijk te behandelen.Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan ook op elk moment door op de uitschrijflink in de nieuwbrief te klikken.
  • volledig geïnformeerd te zijn over de verwerking van jouw gegevens, zoals beschreven in dit privacybeleid.
  • Inspirerend Wonen te vragen jouw gegevens over te dragennaar een andere dienstverlener, per schriftelijk verzoek via privacy@offrea.be

Klacht indienen?

Inspirerend Wonen benadrukt dat zij op elk moment tracht te handelen overeenkomstig (i) de Belgische Privacywet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en/of (ii) de EU Verordening van 2016/679 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG en (iii) de algemene verordening gegevensbescherming. Denk je dat wij jouw gegevens niet conform de wet verwerken? Dan kan je klacht indienen bij de Belgische Privacycommissie.

Inspirerend Wonen verbindt zich ertoe om eender welke haalbare, fysieke, dan wel technologische of organisatorische voorzorgsmaatregelen te nemen om (i) ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens, alsook (ii) verlies, misbruik of wijziging van jouw persoonsgegevens te voorkomen. Inspirerend Wonen bewaart alle verzamelde persoonsgegevens beveiligd in de cloud (met datacenter(s) binnen de EU).

Niettegenstaande de genomen voorzorgsmaatregelen (zoals het encrypteren van bepaalde gegevens) en controles die hierop gebeuren, is het overdragen van gegevens via het internet/e-mail of het elektronisch opslagen van deze gegevens nooit 100% veilig. Inspirerend Wonen kan in dit verband daarom geen sluitende garantie op de veiligheid van jouw gegevens bieden.

Update Privacybeleid

Dit privacybeleid werd voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018. Inspirerend Wonen is gerechtigd om op eender welk moment het privacybeleid te updaten, met vermelding van de laatste wijziging. Het is daarom aangeraden om regelmatig dit privacybeleid te raadplegen, om zo op de hoogte te zijn van mogelijke wijzigingen.

Contacteer Inspirerend Wonen

Indien je vragen of opmerkingen hebt over dit Privacybeleid of over de manier waarop Inspirerend Wonen jouw gegevens verwerkt, kan je ons steeds bereiken

  • per post: Langestraat, 2240 Zandhoven (België)
  • per e-mail: privacy@offrea.be
  • per telefoon: 03/298 64 10