De Driekoningen hebben de stal van Jozef en Maria bereikt en de cadeaus overhandigd aan Jezus. Dat wil zeggen dat de kerstboom en andere kerstversieringen terug in de doos mogen en de zolder op kunnen. Toch is het nog niet het moment voor vrolijke bloemetjespatronen en frisse polkadots, want het koudste gedeelte van de winter staat ons waarschijnlijk nog te wachten. Tover je interieur om tot een warm nest met deze interieurtrends!

Winterse interieurtrends

Laat de donkere weken die ons te wachten staan niet op je gemoed werken. Geniet integendeel van de eindeloze avonden in een warm en sfeervol interieur. We belichten twee uiteenlopende interieurtrends die je helpen de koude te overbruggen. Je kan met beide trends heel wat kanten uit, maar stoffering en sfeerverlichting zijn voor beide belangrijke ingrediënten.

Interieurtrend: Force of Nature

Het sleutelwoord bij deze interieurtrend is “stoer”: ruw hout, grove stoffen en een kaarslantaarn in plaats van lieve theelichtjes. Om de gezellige sfeer van je wintersportvakantie nog even vast te houden, kan je je eigen blokhut creëren. Koop bijvoorbeeld een oversized houtmand en stop er blokken hout in. Hiervoor moet je niet eens een haard hebben, als decoratie oogt dit al heerlijk warm. Hetzelfde geldt voor dierenhuiden: je kan ze op de grond leggen of over de zitbank hangen. Ze maken van je thuis alleszins een warm nest! Andere leuke winteraccessoires zijn bontjes, zoals kussens en plaids, maar ook geweien en grillige takken horen hier helemaal thuis.

  

Interieurtrend: Kremlin Luxury

Deze interieurtrend omvat luxe in Balkanstijl. Pas je accessoires aan, kies bijvoorbeeld voor bijzondere schalen of vazen in gekleurd glas. Let hierbij ook op de details, een lampenkap met een gouden binnenkant geeft bijvoorbeeld een warmere gloed dan een binnenkant van ecru. Ook glanzende materialen, rijkelijke stoffen, diepe kleuren, fluweel en edelsteentinten horen thuis in deze trend. Kaarsen doen ook wonderen als interieuraccessoire. Kies een themakleur en koop kaarsen in verschillende winkels in allerlei vormen en groottes. Wil je mee zijn met de trends van dit jaar? Kies dan voor purper- en paarstinten, dé kleur van 2014!

Tip: Beperk je winterfacelift niet enkel tot de woonkamer! Wat denk je bijvoorbeeld van een winterslaapje in de Schotse Highlands? Koop bijvoorbeeld een mooi dekbed in tartanruit en zorg vor een donker hoeslaken, enkele sierkussens en een winterse grof gebreide sprei!

Deze tips werden je aangeboden door Marie Masureel, interieurstyliste en lid van ROOM7.