Cocoon 2012 | Roche Bobois over de interieurtrends voor 2013


-- 3 december 2012, Categorieën: Cocoon 2012, De woonkamer inrichten? Ontdek onze tips & tricks --

Deel deze tip met vrienden

 • INW Nieuwsbrief

 • Bezoek onze Facebookpagina

  Praat met liefhebbers

  Wat zijn de nieuwe trends voor het salon? We legden deze vraag voor aan het bekende meubelmerk Roche Bobois, dat de laatste trends in mode en design altijd volgt. Het lijkt erop dat de tijd van de creativiteit en de versmelting van verschillende kleuren en materialen is aangebroken. Ontdek hier hoe jouw salon eruit zal zien in 2013!

  De iWonen redactie trok naar Cocoon 2012 en ging op zoek naar nieuwe interieurtrends. Om alles te weten te komen over het salon en de leefruimte, was Roche Bobois de perfecte gesprekspartner.

  Uniek en customized

  De zetels van Roche Bobois vallen op door hun kleurenpracht en prints. Deze mix van kleuren geeft vooral karakter aan je interieur, en vandaag de dag wil iedereen juist een uniek interieur creëren naar zijn evenbeeld. Bij Roche Bobois kan je de vormen, kleuren, stoffen en afwerkingen kiezen die het best bij jou passen.

  Om een interieur te ontwerpen dat écht uniek en trendy is, moet je vooral je verbeelding de vrije loop laten en onverwachte combinaties durven maken. Hoe combineer je mauve ribfluweel met exotische prints zonder stijlfouten te maken? Het is allemaal een kwestie van de juiste harmonie vinden met de basiskleuren in je interieur. In een neutraal interieur komt een zetel met een gekleurde print mooi tot zijn recht. Voor nog meer harmonie, kan je ook enkele motieven uit de zetel herhalen in de rest van de ruimte, bijvoorbeeld in het tapijt.

  Het kleuradvies van Roche Bobois: om de kleuren mooi te combineren, werk je best met kleine accenten. Mix effen kleuren met prints, neutrale tinten met felle kleuren… en gebruik vooral je verbeelding!

  De grote terugkeer van fluweel

  De grote trend van het moment: de grote terugkeer van fluweel. Deze glinsterende stof biedt een heel mooi resultaat in het salon en laat het toe om met kleuren te spelen. Fluweel is een duurzame en slijtvaste stof die voldoende weerstand biedt aan ruwe stoffen die we vandaag vaak dragen, zoals jeans.

  Nomadische meubels: de “Voyage immobile” collectie

  De “Voyage immobile” collectie van Roche Bobois belichaamt de hedendaagse trend van nomadische en modulaire meubels. Dit model van zetel is bovendien heel laag, wat meteen voor een gezellige sfeer zorgt. De kussens en zetels kan je makkelijk herschikken, zodat jouw salon mee evolueert met jouw smaak en de noden van het moment. De zware salontafel wordt vervangen door een laag en licht tafeltje, dat de naam ‘galet’ (of kiezelsteen) waardig is.

  Hou je ervan om te lezen in een hoekje dichtbij het haardvuur? Plaats de tafel binnen handbereik en schuif de kussens tegen elkaar, zodat je een kleine cocon creëert. Als je gasten ontvangt, kan je de kussens dan weer in een vierkant plaatsen met de tafel in het midden. Het beroemde Mah Hong model van Roche Bobois is op die manier dé referentie geworden voor modulaire meubels. Het werd in 1971 ontworpen door de Duitse designer Hans Hopfer en werd vervolgens onder handen genomen door de meest beroemde designers, zoals Kenzo, Jean Paul Gaultier en Missoni Home. Met deze zetel kan je je salon aanpassen aan jouw smaak, wensen en noden, en de ruimte op een creatieve manier indelen.

   

   

  Submit your review
  * Required Field

  Deel deze interieurtip met je vrienden en bezorg hen inspiratie!

  Let's talk interior!

  Deel jouw mening

  uw naam    (Verplicht)
  email adres    (Verplicht)
  website    (Optioneel):
  bericht     (Verplicht)

  Uw email adres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd met*

  Extra inspiratie & tips voor je woning & interieur

  Inspirerende partners

  • Sleutel op de deur bouwen met sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Blavier
  Wilt u onze nieuwe partner worden?

  iWonen op Google+