Het doek is gevallen over de editie 2016 van het succesvolle VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’ en de zusjes Chloé en Magali werden tot winnaressen uitgeroepen met hun conceptrestaurant Strombowli, waar je kon genieten van Italiaans geïnspireerde gerechten in kleine of grote ‘bowls’. Nu blikken we graag even terug op de interieurs van de 6 pop-ups. We zetten de meest geslaagde ingrepen én enkele flagrante interieurfails op een rijtje. Lees, bewonder en huiver!

Blauw, zo hemelsblauw

Interieur Mijn Pop-uprestaurantWill Tura wist het al: de kleur blauw maakt een mens nostalgisch. Ze doet ons denken aan zorgeloze zomers aan ’t zeetje, met de zandschep in de ene en een ijslolly in de andere hand (geen aan te raden combinatie overigens). Ook Sven en Amanda van de ‘Griekse’ pop-up Kommati mikten op die vakantiesfeer. Ze kozen dus voor gestroomlijnde kuipstoelen en tafellopers in blauw en wit. Gelukkig lieten ze zich niet verleiden tot de obligate zuilen en godenbeelden die menig Grieks restaurant sieren. (Horen we Sergio Herman daar een zucht van verlichting slaken?)

Kleuren en vakjes

Interieur Mijn Pop-uprestaurantIronisch genoeg wist de winnaar van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ ons interieurgewijs het minst te overtuigen. Die bank met de felgekleurde vakjes? Iets te druk naar ons gevoel. Al zou Mondriaan daar wellicht anders over gedacht hebben.

Eten bij de mémé

Retro-lampenkapjes in sfeervol groen en rood? Bloemenvaasjes op de tafel voor een huiselijke sfeer? Wij zijn helemaal mee met de interieurkeuzes van Jan en Nele in hun pop-up Mémé Gusta. Makkelijk te imiteren ook: een tripje naar de kringwinkel volstaat om jouw interieur zo’n retro-touch te geven.

Pop-uprestaurant of bloemenwinkel?

Interieur Mijn Pop-uprestaurantMet hun overdaad aan plantjes en groen tegen de muren van hun pop-up Bikke & Smooz sloegen Gillian en Caroline de plank volledig mis. Voelden we daar iets in onze nek kriebelen terwijl we onze veggieburger naar binnen werkten? Oh, het was maar een klimopblaadje.

Helemaal niet zo loco

Interieur Mijn Pop-uprestaurantDe grote winnaar wat interieurinrichting betreft? Dat moet toch wel Jalapeño Loco zijn. De Mexicaanse tacobar van Miette en Willem ademde sfeer. De gekleurde stoelen, de vlaggetjes, de servetjes, de cactussen: op papier klinkt het een tikje loco, maar in werkelijkheid klopte deze vrolijke samenstelling als een bus. Of como un puño, zoals de Mexicanen dat naar het schijnt zeggen.

 

Foto’s: VTM