Almaar meer bewuste consumenten kiezen voor lokale, duurzame producten. En dan hebben we het niet alleen over eten en drinken. Vandaag kopen we ook Belgische meubels en interieuraccessoires. Koop jij al Belgisch of nog niet? Wij gidsen je doorheen het (uitgebreide) aanbod.

Belgisch wonen

De campagne ‘Ik koop Belgisch’ werd in 2015 gelanceerd om Belgische mode te promoten (voor zover dat nog nodig was) maar breidde zijn werkveld dit jaar uit. Nu wordt ook Belgisch design in de kijker gezet. Design in de brede zin, van hippe fietsen tot vederlichte babybedjes. Enkele voorbeelden:

  • Strakke deuren op maat van jouw woning, van het Belgische merk Anyway Doors.
  • Je eigen tapijt creëren? Dat kan bij Angelo Rugs.
  • Soms heb je nu eenmaal een eenvoudige brievenbus nodig; die vind je bij Albo.
  • Designkasten en -accessoires: Anita Nevens ontwerpt eigenzinnige exemplaren.
Bewust consumeren

Anita Nevens

Naast mode en design, vind je op www.ikkoopbelgisch.be ook een overzicht van accessoires. Kortom, eigenlijk heb je nu geen enkel excuus meer om níét Belgisch te kopen. Behalve een lege portemonnee, natuurlijk.

Bewust consumeren

Bewust consumeren

Belgomarkt

Mocht je nog niet toe zijn aan grote aankopen (die lege portemonnee alweer), dan kun je altijd klein beginnen en je best doen om je dagelijkse boodschappen zoveel mogelijk lokaal te doen. Loop een blokje om tot bij de kruidenier, visboer of slager om de hoek. Neem een abonnement op een biologisch en lokaal geoogst groentepakket. Of trek eens naar de Brusselse Belgomarkt, een overdekte markt waar enkel Belgische producten verkocht worden.

Duurzaam wonen

Wil je naast bewust consumeren, ook investeren in duurzaam wonen? Lees dan onze tips voor duurzaam wonen en bouwen en laat je inspireren door dit futuristische succesverhaal.