Overvloedig mos is heel vervelend en hecht zich vast op muren, daken, terrassen, opritten en paadjes. Het tast niet alleen de materialen aan, maar ook de uitstraling van bijvoorbeeld je gevel. Mos verwijderen is dus de boodschap. Volg ons stappenplan om woekerend mos geen kans te geven.

Voorbereiding

Het oppervlak dat je wilt behandelen moet je om te beginnen grondig afborstelen. Verwijder ook losse deeltjes zoals steengruis en cement. Daarna vul je de spuit van je hogedrukreiniger met mosdodend product. Zorg ervoor dat je (volgens de verpakking) de juiste verhouding tussen tussen water en chemisch product verkrijgt.

Mosdodende producten zijn gevaarlijke chemicaliën dus draag werkhandschoenen en voorzie een mondmasker.

Mos verwijderen: product aanbrengen

Spuit de mosverdelger over het oppervlak dat met mos is bedekt. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig verdeelt. Doorgaans volstaat één laag, maar controleer de verpakking voor de precieze hoeveelheid. Laat het middel voldoende intrekken. Meestal wordt 24 uur aangeraden maar om zeker te zijn van het resultaat kies je het beste 2 volledige dagen.

Mos verwijderen: reinigen en afwerken

Nadat je de mosverdelger hebt aangebracht en het product hebt laten intrekken, moet je de oppervlakte overvloedig met water afspoelen. Let erop dat je niets beschadigt (cement- of zandvoegen) en gebruik voor het terras een terrasreiniger.

Voorkomen is beter dan genezen. Om in de toekomst mosvorming te vermijden, kan je het beste stenen en klinkers met een vochtafstotend product behandelen.