Buitenmuur verven: hoe doe je dat?


-- 7 juni 2013, Categorieën: DIY fiches bouwen --

Deel deze tip met vrienden

 • INW Nieuwsbrief

 • Bezoek onze Facebookpagina

  Praat met liefhebbers

  Een buitenmuur verven doe je om verschillende redenen. Je woning krijgt er een opfrisbeurt mee en je gevel ziet er weer als nieuw uit. Bovendien beschermt een verflaag je huis ook tegen weer en wind en voorkomt het vochtige muren. Volg ons stappenplan om je buitenmuur weer in topvorm te krijgen.

  Buitenmuur proper maken

  Vooraleer je begint te schilderen, moet je muur perfect proper zijn. Hardnekkig vuil verwijder je met een hogedrukreiniger. Stof kan je met een borstel van de muur halen. Zorg ervoor dat je muur perfect droog is vooraleer je begint te verven. Let ook op de voegen: als ze te brokkelig zijn, moet je ze uitkrabben en opnieuw invoegen. Daarvoor kan je snelcement gebruiken.

  Voorbehandelen en afplakken

  Je doet er goed aan om op onbehandelde bakstenen een grondlaag aan te brengen en die minimaal 12 uur te laten drogen. Je moet ook voorkomen dat er vuil op je kwast komt. Daarvoor kan je de bodem afdekken met afdekfolie. Houtwerk plak je af met schilderstape.

  Buitenmuur verven: het eigenlijke werk

  Om te beginnen verf je de randen van de muur en de zones rond de kozijnen met een blokkwast. Verdeel de buitenmuur in denkbeeldige vlakken van ongeveer een vierkante meter. Nadat je het eerste vak hebt geschilderd, werk je verder naar beneden en van links naar rechts. Om de vlakken goed te overlappen, gebruik je een roller met lange haren zodat het snel vooruit gaat.

  Submit your review
  * Required Field

  Deel deze interieurtip met je vrienden en bezorg hen inspiratie!

  Let's talk interior!

  Leave a reply

  uw naam    (Verplicht)
  email adres    (Verplicht)
  website    (Optioneel):
  bericht     (Verplicht)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Extra inspiratie & tips voor je woning & interieur

  Inspirerende partners

  • Sleutel op de deur bouwen met sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Blavier
  Wilt u onze nieuwe partner worden?

  iWonen op Google+