Noem het een chalet, wij houden het liever op het iets hipper klinkende ‘log cabin’. Bovendien is dit buitenverblijfje niet zomaar een houten huisje. Het werd ontworpen op maat van de bewoner – een lifecoach en singer-songwriter. Sst … genie aan het werk!

Stilteplek in het bos

De architecten van het Oostenrijkse bureau Raumhochrosen kregen de opdracht om een stilteplek te ontwerpen midden in het bos voor een lifecoach en singer-songwriter. Natuurlijke materialen en minimalisme bepalen de look van deze stijlvolle ‘log cabin’. Kijk even mee …

log cabin

Eenvoud troef: smalle verticale houten panelen vormen de wanden van de hut, metalen platen het dak. Terug naar de natuur en ‘back to basics’.

log cabin

Ook het interieur van de log cabin is spaarzaam en minimalistisch. Het bevat enkel de hoogstnoodzakelijke meubelstukken (zie bijvoorbeeld het bankje tegen de muur) en een kachel. Mooi detail: de zwarte accenten langs de deur en de ramen.

log cabin

Van een optimale lichtinval gesproken. Ondanks de vele bomen – die toch voor flink wat schaduw kunnen zorgen – is het binnen heerlijk licht en helder.

Log cabin als ‘terugtrek-plek’

Kortom, deze boshut is de ideale plek om je in alle rust en kalmte terug te trekken van het vermoeiende stadsleven – precies wat de opdrachtgever ermee beoogde.

 

Bron: Dezeen